Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fick inspiration från Nadezhda Bolsjakovas bildövning. Föredrar dock då jag läser upp den själv :D


Ett stackars litet snötroll

Små fotspår av snö på den gnistande marken.
Rimfrosten som täcker löven och barren knastrar så där mysigt då de små snöfötterna går vidare.
Han är liten nu, inte alls vidare lång, bara ett litet rimfrosttroll i början av sin säsong.
Han går vidare, solen går ner, går upp och går ner igen. Och så fortsätter det.
En vecka passerar, frosten som täckte de små händerna har nu blivit riktig snö, liksom frosten som var på marken. Det är snö överallt: på marken, i träden, på stenarna… och så är det han, det lilla rimfrosttrollet har blivit snötroll istället.
Renen brukar nosa på honom, då han står och vilar mellan träden, den tror nog bara han är vanlig snö, men han är mer än vanlig snö, han är snötrollet: snö som kan gå omkring. Själv är han ganska nöjd med det, det är ju inte all snö som kan gå.
Dagar passerar, veckor, månader men så kommer en dag då han plötsligt börjar krympa. Han orkar inte längre gå lika långt som förut, hur mycket han än kämpar så går det bara långsammare.
Solen gör att hans tårar faller. Han med de tårarna.

Ett stackars litet snötroll som sakta smälter bort.




Prosa (Novell) av Andunelen
Läst 483 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-08-10 19:37



Bookmark and Share


    mik mikelson
fint och vackert
2009-09-26

  Iseldur
Kärlek på dig för den dikten x)
2009-01-10

    Tokvilse
Vackert.. Tycker om.
2008-12-25

  Betlehemsstjärnan VIP
Den här måste jag bara få läsa för mina barn..
Dom kommer gilla den lika mycket som jag gillar.
vackert och gulligt på samma gång.
Bravo!/B
2007-11-29

  Embracy
Denär jättebra. :D Kanske skulle ta mig för att lägga upp mitt snötroll också. Men texten är jättebra, speciellt när man minns hur du läste den. Blir mycket bättre då. ;) Den här är verkligen riktigt bra. ^^
2007-08-31

  aPorcupine
Jag är lite kär i ditt snötroll ;) och som vi pratade om förut så kan jag höra dig när du läser den för oss... längtar tillbaka.
Sista raden är ett väldigt bra avslut! :)
2007-08-11

    undefined
Åh, va härligt börjar nästan längta till vinter när jag läser den här :)
2007-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Andunelen
Andunelen