Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirationen till denna kommer  från filmen "The last king of Scotland", om Idi Amins Uganda. Jag minns nyheterna, bilderna, den riktige diktatorn men varför är det bara...gradskillnader av användande av en kvinnas kött?


En kvinnas kött

Den styckade
kvinnan

Den svarta skönheten
tredje frun älskarinnan
ligger där på ett bord
till allmän beskådan

- Så går det när man förråder Idi...

Underlivet uppskuret
armarna krossade
placerade där benen skall vara
och tvärt om

Det vackar ansiktet
förstört uppskuret
krossat men
igenkännbart
för fostrans
skull

- Så går det när man förråder...

Den styckade kvinnan
ett stycke kvinna

till för männen
svarta eller vita
att förbruka
äga

Resterna av
en kvinna
på ett bord
till allmän
beskådan

fostrar också alla kvinnor
som även i våra dagar
blir förrådda förbrukade
missbrukade använda
misshandlade
mördade sålda
utbytta övergivna
av män

om och om
igen

som om detta
var helt i sin
ordning

07.08.11

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 466 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-08-11 18:24



Bookmark and Share


  Christer Eriksson
Shit, vad han spelade huvudrollen bra. Tappade namnet på skådespelaren, just nu, men han fick en Oscar. ”Uganda, Uganda”, jag rycktes med, läskigt..
Idi Amin hade mycket på sitt samvete. Jag vet inte var det spårade ur. Lite här och där. Tycker om symboliken med den styckade kvinnan (som fanns) men som här ändå sätts in i ett större sammanhang. Oavsett världslig kris så betalar kvinnor alltid lite mer.
2007-08-13

    Sony
Nog för att jag visste att han var en av skapelsens största skitstövlar...men det här kände jag inte till...TVI!
Ruggigt...visar oxå på vad mentalt störd han måste ha varit eftersom han inte hade några som helst normala mentala spärrar.

Ja du lyckas här förmedla vilket rått avskum han var!!
2007-08-12

    Maria Malm
Starkt berörande skrivet! Fy fasen vilket avskum!
2007-08-12

    ej medlem längre
Fy fan! Och Idi var/är inte den enda...
Starkt skrivet vännen!!
2007-08-11

  aftermath
stark dikt om det avskum
han var
det föregår ..
mitt näst kommande biobesök
jag antar det var en MYCKET
omskakande upplevelse
för dina ord e starka
upprörda
2007-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman