Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara Ord


huvudstupa, hjärtat först

chocken och skammen i ett, men det var ju ingen chock
jag visste ju redan
innerst inne
och så efteråt, hissar en röd flagga, fäst på en påle
känner jag mig själv?- på riktigt?
nu vill jag bara släppa allt, nu vill jag bara bli smekt
låta en främling viska i mitt öra
att allt blir bra
till slut

först hatar jag de andra,
det blev lättare så,
sedan mig själv
för att jag lät det hända

var man är sin egen herre
jag är varken man eller min egen

ave crux, spec unica!
det upprepas om och om igen med gråt i rösten
den salta trösten
låt dem spetsa mig nu
på min egen röda flagga

kölden tar ut sin rätt till slut
knappast mer än vad jag förtjänar
men jag flyr den ändå




Fri vers av BaraOrd
Läst 452 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-08-12 20:12



Bookmark and Share


  aftermath
dina rader äger en sällsynt ton av insikt
men mellan det svarta
läser jag även förtröstan
bra
2007-08-13

  Smultris
Maxi, dina texter har en öppenhet och en ärlighet som påverkar. Jag hittar hela tiden nya pärlor i dina meningar, nya betydelser och synsätt. Du är toppen på att beskriva, skriva och beröra.
2007-08-12

    Erika H
huvudstupa
med hjärtat först
steg virrande i otakt
hjärtat
var det mitt eller ert som segrade
eller var det dött lopp
stupar i alla fall
huvudlöst


Din text, skriven med skarp penna nuddar inte. Den skjuter sig in och stannar. Starka känslor, stolta ord. Mycket välskrivet!
Säger \"faan va bra\"!
2007-08-12

  charlotte hedendahl
Fruktansvärt stark och själutlämnande!
2007-08-12

    Morbide
precis i min smak
gud så bra
2007-08-12
  > Nästa text
< Föregående

BaraOrd