Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mitt helvetes lov

Jag har en veckas lov nu.
\"Lyllos\" tänker säkert du.

Men det gör inte jag,
som, likt förbannat, ska plugga varje dag.

Vad ett lov innebär för mig,
det ska jag gladeligen tala om för dig.

Vi har läxor må du tro,
att jag i läxhögen kan bo.

Vi har inlämningar att skriva,
som jag helst skulle riva.

Vi har två stycken böcker att läsa ut,
som ska redovisas i nästa veckas slut.

Vi har prov som behöver övas på,
och pjäser att repetera då och då.

Du tänker att ett lov är härligt,
jag tänker \"detta är förfärligt\".

Ett lov ska innebära lugn och ro,
sova ut och bara på TV:n glo.

Istället fylls veckan av ångest och stress,
och enormt mycket outhärdlig press.

Var glad att du jobbar sju till fyra,
och sen din egen fritid kan styra.

Själv är min fritid späckad med slit,
stenciler och papper hit och dit.

För mig betyder skolan jobb dygnet runt.
Kallar du detta hälsosamt och sunt?




Fri vers av Snörosen
Läst 620 gånger
Publicerad 2005-04-06 18:59



Bookmark and Share


  PussInBoots
way to go, bumbibjörn. :p
2005-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Snörosen
Snörosen