Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tidigare tillägnad en pingstkyrka jag var portad från i c:a 14 år. Orig titel: Porterville (av John Fogerty) Sv. text: Tore Eriksson


Skvallerköping (CCR-låttext tolkad till svenska)

SKVALLERKÖPING


Att tro på kärringsnack är nå\'t man inte bör
Nu handlar det om mig, det rår jag inte för
Det snackas hit, det snackas dit,
men framför allt: det snackas skit
vem bryr sig? vem bryr sig? vem bryr sig?

Jag var inte alls beredd när pappa dog
Ett fläckat efternamn var allt jag övertog
Det tisslas här, det tasslas där
om vilken syndare jag är
vem bryr sig? vem bryr sig? vem bryr sig?

Nu är man inte önskvärd i församlingen
Bara för jag ville stå för sanningen
Men dom får tycka vad dom vill
Jag vet att jag hör Herren till
vem bryr sig? vem bryr sig? vem bryr sig?

(c) 1968 Jondora Music, 2004 Tore Eriksson




Fri vers av Tore Eriksson
Läst 437 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-20 21:42



Bookmark and Share


  Marreb
Oj då! Portad. Det lät inte så kul. Vad tragiskt.
2007-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Tore Eriksson