Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett 35, Om jag inte gör något nu.


Om jag inte gör något nu,
Kommer någon snart att ta dig,
Den enda jag vill ha är du,
Annars kan jag inte klara mig.

Om du väljer någon snygging med mycket större bröst
Och skaffar 14 ungar
Kommer jag fly till myren för att söka tröst
bland skogens gröna dungar.

Och när vintern kommer och jag bor i bäverns bo,
Och det är kallt,
Kommer jag tänka på dig som sitter hemma i lugn och ro
Och ångra att jag inte berättade allt.

Och när frostkristaller samlas på min kind och bävern skiter i mitt hår och jag är död,
Kommer du ha glömt mig sittandes i en stol med 14 ungar ätandes hembakt bröd.




Bunden vers (Sonett) av cajsa88
Läst 381 gånger
Publicerad 2007-08-22 23:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

cajsa88