Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mólavi & hans Sol i Konya


Mólavi synlige dansare med danspalats som grift 
   din levande skrift tillägnad den bortgångne solen
fann du med lätthet en mening 
   att dröja kvar i flera år
meningen som ömma insidan av ett naket lår
   för tungan i varma solen

Strödd ingefära över modersmålets sockrade filmjölk
   Mólavi ingen tvättar nu dina ljumskar
ingen håller undan din tunga pung
   denna mystiska insida
av en naken dikts främmande hud
   för tungan att dröja kvar i milda återskenet av  

Den bortgångnes lysande återsken
   är en nattligt närvarande frånvaro
att finna meningen med
   minnas meningen lika levande som den bortgångne
minnet ett nattligt återsken av efterlängtade solen
   strödd ingefära över modersmålets sockrade filmjölk

         




Bunden vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 3165 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2007-08-25 00:21



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
Jag råkade bara snava över den här. Oj, vilken styrka och sälta i den här dikten. Jag förstår mycket väl guldstjärnan och de otaliga läsningarna. Man får känslan att det döljer sig så mycket under och omkring orden. Ingefärabilden, grift i danspalatset ...
En otrolig dikt detta.
2009-04-16

  Mikael Lövkvist
Tät, mäktig, men samtidigt sinnligt jordnära poesi.
Bravo!
2009-04-08

    Johan Lazer
Jävlar Micke! Där satt den! Om du kan holla den här standarden i alla dina dikter har vi en ny Bellman, Öijer och Boye i ett. Strödd ingefära över modersm... ah man önskar att man själv hade skrivit det, men tack för publiceringen och inspirationen som kommer därmed.
2008-08-05

  objekt3
Åh jag måste nog skriva något här också...
jag förstår precis att du upprepar denna raden som fastnade hårdast i mig och som kom som en kär bekant i sista strofen: \"Strödd ingefära över modersmålets sockrade vita filmjölk\"

och sen gjorde du känslan väldigt verklig
jag kunde känna beröringen
alldeles intill
\" ingen tvättar nu dina ljumskar
ingen håller undan din tunga pung
denna mystiska insida
av en naken dikts främmande hud
för tungan att dröja kvar i milda återskenet av flera år \"
Tack, din penna är sällsam!
2008-01-14

  Smultris
riktigt intressant, detta lär jag få återkomma till...
2007-09-01
  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP