Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tolka gärna på rätt sätt!


En lärorik plats

En grupp av unga män är en lärorik plats.
Vi lär oss om acceptans, att en kamrat är alltid en kamrat oavsett hur han beter sig.
Vi lär oss om lojalitet, respekt, och komformitet.
Vi lär oss att kvinnor är värd vad vi säger att dem är värd.
Vi lär oss att ett nej inte alltid behöver betyda ett nej.
Vi lär oss att följa normer och att ta en annan väg är livsfarligt.
Vi lär oss att slåss för vår rätt, för varandra, för ingenting.
Vi lär oss att hata, ljuga, bedra, stjäla och att springa för allt vi har.
Vi lär oss att sätta alla i små bekvämma fack.
Ja, gruppen är en lärorik plats.




Fri vers av Stille
Läst 273 gånger
Publicerad 2007-08-31 01:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stille