Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt fan mig när jag satt ute på 5-öre en solig sommar dag och frossade efter en kall, god dryck av honung att svepa i mig. Hoppas den väcker törsten hoss dig med ;-)


Mjöd gudar



Gudarnas dryck sipprar nu djupt i mitt horn,
len och grann i smaken.

Nu vishetens dryck jag tager i hand,
den håller min törst vaken.

Allfaders kunskap som finns i Mimers brunn,
han skänker mig för dagen.

Min mun nu kväder om sagor och ting,
jag fyller mig rund om magen.

Gudarnas dryck går ner i min hals,
den värmer min kropp jag haver.

Nu kärlek och hat bringar mig fram tack vare spottet ifrån Asar och Vaner.

Jag skålar med Diser, dvärgar och troll ty mitt öde lämnar jag i Nornornas kontroll.

Jag räds icke över min oumkomliga död.
För jag lär även då,
sitta med gudarnas Mjöd!




Fri vers av Gald
Läst 404 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-01 21:53



Bookmark and Share


  _Asynja_
Femöre? Bor du också i oxelösund? :)
2009-02-12

  Henrik Svensson
Härligt med Valhall och Asarna...

Jag hoppas själv att få sitta i Valhall med mjödhornet i högsta hugg, för att sedan ge sig ut på Idavallen för att slåss, dö, återuppstå och festa igen...

Skål Mjödgudar!
2007-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Gald