Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trashiga Transor Vulgära Äktenskapsbrytare

Innan sommarlovet började hade jag gett mig fan på att ägna det åt att läsa minst tio böcker som finns i min bokhylla. Processen, Kärlek i kolerans tid, Älskaren och andra skönlitterära verk som skulle bilda, roa men också ge mig något att skryta om under ändlösa stunder på kaféer och barer.
Det började bra. Mitt första val föll på Sarah
av den unge och skygge författaren JT Leroy. Han var - och är - en hypad författare som med sin till stora delar självbiografiska debut dragit till sig uppmärksamhet från världens alla hörn. Hans, om än relativt tunna, bok läste jag ut på två dagar.
Men det som hände efter att jag läst den raserade mina planer. Jag vet fortfarande inte vem jag ska skylla på, men jag kan i alla fall berätta hur det gick till.

När jag slagit ihop boken var jag mycket stolt och tänkte ”åh, vad jag är duktig” och bestämde mig för att ta en liten rast. Hoppade på cykeln, tände en cigarett och kände mig sjukt kulturell med den i mungipan på väg till Svartöstan med Sarah i cykelkorgen.
Hemma hos min nuvarande kärlek bjöds det på te och efter lite oskyldigt hångel i soffan bestämde vi oss för att titta på tv. Vi zappade mellan olika kanaler och bestämde oss till slut för tv400. Det var reklam, men programmet som skulle komma sen var ett som jag länge fascinerats av. Som liten, när det fortfarande visades på tv3, brukade jag smyga iväg för att titta på det. Titta på gästerna och framför allt – Jerry Springer.
Det var spännande att se slagsmålen och alla knäppa amerikaner, men det jag gillade bäst var att skratta åt hans minspel, förvånas över hans smarta kommentarer och chockeras över hans finkänslighet mot personerna på scenen.
Trots alla löften om att bara ägna mig åt finkultur under sommaren tog jag tag i fjärkontrollen, Johan var nämligen redan på väg att byta kanal, och höll den krampaktigt samtidigt som dagens tema uppenbarade sig på tvskärmen.
Slaget var förlorat.
Bort med det fina, rena och bildande.
In med trashiga transor, vulgära äktenskapsbrytare och krumbukta kropprörelser.
For ever and ever and ever




Prosa (Prosapoesi) av syster_x
Läst 509 gånger
Publicerad 2007-09-03 17:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

syster_x