Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dröm

Jag styr ett skepp, som inte är mitt
och som aldrig haft nån kapten.
En torpedbåt med namnet målat i vitt,
blev träffad och sjönk som en sten.

Jag blev räddad ombord, vald till kapten
av de skeppsbrutnas legion,
fast ingen anar att ej heller jag
vet nåt om navigation.

Maskiner dunkar, allt luktar bränt,
jag kikar genom en glugg,
stirrar förhäxat på en rad instrument
utan att fatta ett dugg.

Sätter mig ner, som frusen till is,
när en gosse kom fram till min bänk.
Han sa sitt namn, och det stämde precis
med namnet på båten som sjönk.

Eller flyter den än, fast jag var för blind
att se lanternornas sken?
Ett spökskepp som driver för vågor och vind,
i väntan på sin kapten


1990




Fri vers av Jan-Olof Sandgren
Läst 282 gånger
Publicerad 2007-09-13 16:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan-Olof Sandgren
Jan-Olof Sandgren