Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världen i matmissbruk

Har kommit fram till att hela vår tragiska värld lider av en stor jävla ätstörning.



Lite här och var svälter stackars felplacerade människor,

samtidigt som Catwalken eftersträvar samma kroppsform.



Lite här och var rullar stackars övergödda människor omkring på våra gator.



Lite överallt bölar stackars fjortonåringar över badrumsvågen,
eller ger toalettstolen en liten pastarätt i present.

Lite vart man än vänder sej så bländas man av alla dessa fantastiska sockerfria,
aspartambombaderade produkter, utan fett, utan kolhydrater, utan socker,
utan allt.

Lite trots det blir världen allt mer överviktigt.

Lite för ofta dör unga kvinnor i anorexia, när hjälpen kunde varit så enkel.

Lite varje dag mobbas våra barn, Sveriges framtid, eftersom deras fantastiska föräldrar inte
förstod vikten av en varierad, balanserad kost,
som inte enbart består av chips och kakor.

Lite under ytan döljer sej den enorma självkritiska självbild,
som manar på självdisciplin, kontroll och all världens dieter,
lite under ytan döljer sej lightanorexians fula jävla tryne.

Lite bakom tjockismagen gömmer sej en bulimikers fruktansvärda vardag.




Lite lagom är ett ord som bara finns i svenska ordlistan,
men inte ens vi kan följa det.




Övriga genrer av Lilla_Paris
Läst 448 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-09-18 22:00



Bookmark and Share


  Just Emotions
en stor applåd.. mina ord räcker inte till :)
2007-09-19

    eva m h
Bra skrivet om vår sjuka mat- och utseendefixerade värld!!
2007-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Lilla_Paris
Lilla_Paris