Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mathysteri

Fullkornsris och fullkornsmjöl.
Fibermjöl och fibergröt, hm! och lite fiberkeso.

Lax, makrill, tonfisk, torsk.
En massa fisk och lite quorn.
Vegetariskt hit och vegetariskt dit, för kött är inte bra.

Bönor, linser, frön och nötter.
Stenålderskost!
Jag börjar nu till hösten.

Mycket vatten, ingen läsk.
Grönt te som smakar skit är bäst!

Broccoli, brysselkål, selleri och fänkål.
Avokado, oliver, sparris och tomat.
Lök, svamp, kålrot och morot.
Mycket grönsaker, mycket färg, många vitaminer, ät minst 500 gram!

Ingefära, kanel, chili och vitlök.
Krydda på!
Det är bra för hälsan.
Starkt ska det va.
Wasabi, sambal oelek och currypasta.
Varför inte lite piri piri så inte förbränningen stannar.

Laktosfri mjölk, glutenfritt bröd och sockerfri sylt.
Man kan ju vara överkänslig utan att veta om det.

Steka i olivolja och göra vinegrette.
Inget hårt fett för det är mättat.

Frukt och bär är toppen för kropp och själ.
Antioxidanter som stannar upp ditt åldrande är alltid bra.


Men nu tar jag mig ett wienerbröd!


Kan ju alltid börja imorgon...




Fri vers av CissiA
Läst 316 gånger
Publicerad 2007-09-19 19:50



Bookmark and Share


    Erika H
Skön text... verkligen hysteriskt!

Om man vill följa allt... och bara vara bäst mot sig själv... i alla fall kroppen... kan man inte göra annat än att handla och laga mat.

Men du! Glöm inte det ekologiska... helst inhandlat hos bonden själv!

Gillar din text mycket... ett stort leende till dig.
2007-11-05

  Gunwale VIP
Hahaha! Fiberkeso??? Det finns väl ändå inte, förutom här i dikten - där det passar väldigt bra... Men det går att träna bort wienerbrödslängtan.
2007-10-17
  > Nästa text
< Föregående

CissiA