Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara en tanke ur ett irriterat tonårshuvud.


Vad Sverige vill ha

Jag vet äntligen, vad Sverige vill ha.

Sverige vill ha smarta dikter, finurliga sådana, som de kan le åt i smyg från skenet utav deras dataskärmar.
Ensamma satar som dricker te och tycker att de är estetiska.
Dikter, som får dom att tänka till lite, som har en fin vändning i slutet, som får de ensamma att säga
\"Oj. Det där hade jag inte väntat mig! Vad förvånad jag blev.\"
Trots att deras hjärtan inte hoppat till, trots att förvåningen endast utspelade sig i att de ensamma höjde ena ögonbrynet.

Sverige vill inte ha vackra noveller, de vill inte längre läsa sagor som till och med småbarnen slutat lyssna på.
De lillgamla barnen som säger \"Nej tack, mor, jag vill inte längre att du borstar mina tänder. Jag kan stoppa om mig själv\".
Som läser Kafka och Marx vid tio års ålder, eller som börjar bråka om den senaste mobilen på lågstadiet.
Lillgamla barn som inte längre vill ha en hundvalp till julklapp, utan en iPod nano (Men snälla, snälla pappa, vad ska jag lyssna musik på annars? En mp3 eller? Det är ju så UTE!)

Sverige vill känna att de är politiska, att de kan känna empati för andra länder trots att de inte egentligen gör någonting alls.
Sverige som försöker skära ner på pengar till militären,
Sverige som försöker starta revolution genom att sätta in rondellhundar i tidningen.
Sverige som försöker vara det där lilla landet som ingen annan orkar vara, som kommer få allting att ändra sig i slutändan.
Som kommer att stå på toppen utav jordklotet (för det är ju där vi redan är!) och hålla tag om klotet med ett stort lasso.
Så när himlen och stjärnorna och planeterna kraschar samman och alla andra länder har krypit ihop under sina täcken och gråter högljutt, så kan Sverige bara skratta, för Sverige vet.
Sverige vet att Sverige kommer till himlen.
Sverige kommer till Gud.
Och Gud kommer att säga \"Välkommen, Sverige, in till mitt himmelrike.\"
Och Sverige kommer att titta ut på de andra genom himlaporten, de andra länderna som står beredda vid rutschkanan som åker rätt ner åt
Helvetet.
Och Sverige kommer att le.
För Sverige.
Är egentligen bara yta.




Fri vers av Kirmashni
Läst 502 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-09-22 23:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kirmashni
Kirmashni