Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Schackmatt, Marlene

En blick. Musiken injecerar oss med känslor

Trevande, du börjar med en bonde

Ett första drag i de fallna lövens spel

Ett samtal, söta dofter av öl.

Jag låter springaren löpa i ett L.

Hoppfull beröring, en oväntad komplimang

Du trotsar med ett torn

Telefonen vibrerar, jag smakar på orden

Låter drottningen dundra över rutorna

De snidade pjäserna glänser, blickar glider

Plötslig tystnad. Tjock trögflytande tystnad

Tvekande gör du en skenmanöver

Bondens mjuka filtbotten glider över ytan

Orent spel, bakom göms en annan agenda

Jag blottar min kung

Lämnat honom ensam med en kantstött knekt

Ängsliga fingrar förflyttar sig mot mahognydrottningen

Vänder om och fortsätter tornets kvalmiga turné

 

Säg schackmatt.

Belägra elfenbensdrottningen och kassera hennes krönta make.

Starka händer välter brädet och smattret av krossat trä dånar i tystnaden

Det ringer i metallen när dörren slås igen. Steg mattas av.

En narcissistisk spelare för aldrig beskåda sin belöning

Schackmatt Marlene. Här får du din älskade belöning 

Ensamhet.




Fri vers av Plumflower
Läst 777 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-26 01:27



Bookmark and Share


  enaning
så välformulerat och vackert. det går att plocka ut stycken ur texten och låta dem stå själva, som massa små texter i en, och tvärt om.
2007-09-29

  Inkarasilas
Oho här var det hett, snygga bilder ger du mig och känslan över att krossa. Mycket mycket bra.Schack ja.
2007-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Plumflower