Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du var min morfar men jag fick aldrig se dig

Sann berättelse som brev jag aldrig kunde skicka

så det blev en dikt




Brev till en okänd lagledare

Du sitter där klistrad i pärmen

på lagfotot från trettiofyra

 

Du var trött och svettig i värmen

 

En gubbe i keps i fotbollslaget

och ganska gammal den gången

vi har aldrig sett dig överhuvudtaget

 

 

Du gjorde min mormor på smällen

sedan gick du din väg

du var väl lite på snusen den kvällen

 

 

Du tyckte det var skönt att försvinna

visst svek du din dotter, mig och barnbarnsbarnen

men framförallt svek du din kvinna

 

 

Hon klippte din bild ur en tidning, din dotter

det var allt hon fick av sin far

livet har ju så olika lotter

 

 

Om det inte hänt på trettiotalet

hade du fått lära av lagen

att du agerat fullkomligt galet

 

 

Du gav en tusenlapp för skammen

det var ett för allt du hade att ge

sedan sa du Amen

 

 

Du skapade tre generationer, Morfar

kanske fler?

 

 

Nu är du död sedan länge

men vi vet vem den skyldige var




Fri vers av Ken-ett
Läst 552 gånger
Publicerad 2007-09-27 01:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken-ett
Ken-ett

Mina favoriter
Kära farmor