Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Humanistiskt Initiativ

De kallar sig feminister
och vill föra min talan
i egenskap av honor-
vi har ju trots allt
samma könsorgan,
så de tror sig veta
vad som är bäst för mig...

Och visst tror jag
på jämlikhet och jämställdhet
eller vad man nu
vill kalla det
som borde vara
en självklarhet.

Men jag är inte feminist
för det låter så diffust
och så begränsande
Leder ju ofta
till missförstånd
och utestängande
av Den Andre
(ni vet, han som har en grej hängande...)

Omvänd diskriminering
dräper inte kvinnohat
Och förslagen om kvotering
tar jag som ren förolämpning!
Som om jag inte kunde
ta mig till toppen
på egen hand,
endast därför
att jag utrustats
med kvinnligt könsorgan!


Så glöm allt snack
om feminister
och låt oss alla
bli HUMANISTER!

Låt sluta fred nu
mellan könen
kanske vi slipper
missförstånden...

Lär oss förstå
att alla är vi människor
Se oss som individer-
ej blott som män,
ej blott som kvinnor.




Fri vers av SerenitySearch
Läst 425 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2005-04-22 14:43



Bookmark and Share


  Markattan
Helt rätt! Jag är inte och har aldrig varit feminist och kvotering är absolut inget för mig. Däremot, humanist, javisst!!! Bra skrivet om detta ständigt aktuella ämne.
2005-04-22

  mjuk
Helt suverän text.Håller helt med dej i vad du skriver.Vi är två kön på denna jord.Varför kan vi inte samsas istället för att motarbeta varandra.Bra skrivet!!
2005-04-22
  > Nästa text
< Föregående

SerenitySearch