Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med nakna fötter


Ibland faller bomber som regn
Över våra huvuden.

Bergen klyvs och du står
Med ena foten på andra sidan
Och under dig finns en avgrund
Mörkare
Vassare
Än allt annat
Och har du någonsin märkt
Hur lätt det är att falla?

De gråtande barnen
Med giftiga tårar
Speglar krig med nya ögon.
På näthinnan
glänser staden
av eld och blod.

Tårar bildar oceaner
Döden blir ett vapen
Att önska sin värsta fiende.

Och du som fortfarande ler,
se på barnen när de
med trasiga händer
bär sina döda kroppar.




Fri vers av Juni
Läst 492 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-08 13:42



Bookmark and Share


  Ezo
Mycket stark och berörande dikt. Jag gillar det jag läser. Bra!!!
2007-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Juni