Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hatar alla bråk

hatar när de bråkar
hatar när de skäller
kan de inte bara
säga vad de gäller?

han är rädd att farfar dör snart
hon är frustrerad att han inte pratar
varför inser de inte båda två
att de hela tiden varandra ratar?

de går om varandra med sina onda ord
vill bråka istället för att göra rätt
om de bara ville sitta ner och prata
skulle allting bli så lätt

istället för att skrika
istället för att gråta
borde de ta varann i famnen
och glömma och förlåta

kan de inte se att vi andra lider
jag och min lillebror
de är faktiskt inte de enda
som i detta hus bor

var gång vi höra dem skrika
var gång vi hör dem bråka
så ser vi på varandra
vi borde bort härifrån, borde åka!

jag gråter alldeles för ofta
och allt är deras fel
kommer jag nån gång efter allt detta
läkas och bli hel?

om de bara ville sluta
och bara kunde se
all kärlek som finns där undangömd
och sluta ta och börja ge

jag vet att de delar en kärlek
så mäktig och ej så svår
om de bara kunde sluta skrika
så kanske glädjen åter kan bli vår




Fri vers av Lenchen
Läst 414 gånger
Publicerad 2005-04-25 08:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lenchen
Lenchen