Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En saga om våran käraste varg som håller på och utrotas från jorden. Här är vargens svar på våra handlingar.


Ulven

Hungrig varg i skogen ruvar.
Bland illsinta Troll och tjuvar.

Han bär på smärta vid namnet hunger i sin kropp.
Ingen mat på flera dagar ulven fått.

För utanför den mörka skogen han sprider skräck.
Bland frälsta människor han blivit jagad väck.

Ingenstans han ro sig finna.
Åter till skogs han försöker hinna.

Då han ett gossebarn i skogen ser.
Vargen lyckligt ler.

Ett enkelt byte för skogens andar.
Där han ensam är och vandrar.

Gula betar blänker av begärets saliv
Inom ett ögonblick den lille kämpar för sitt liv.

Nu blodet fyller skogens enda.
Ty detta kan en ensam vandrare hända.

Av: Jimmy Moberg 2007-10-07




Fri vers av Gald
Läst 378 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-09 21:27



Bookmark and Share


  Gärdsmyg
Jag gillar ditt nordiska vikingtema, mycket tilltalande.
2009-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Gald