Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En hyllning till en av de kändaste gudar i Norden.


Tor

Oväder väntas i Midgårds knut.
Himlen slår ut i salut.

Där uppe han för sina bockar fram.
Över vilda hav och bördiga land.
Ty idag skall jättar sättas i brand.

Med två bockar och en vagn.
Åskgud för sig förbi Karlavagn.

Att nå till Utgård är hans mål.
Över himlen hörs muller och vrål.

Den enögdes första sån är.
Bland Asar hålls han kär.

Sjöfarare och bönder dyrkar hans styrka och mod.
Det är till honom de vänder sig med böner och blot.

En sann hjälte han är.
Skyddar Midgård från söndran och tär.

Mjölner bärs för att ställa sig från Kristi tro.
Skänker alla sanna troende ro.
Skänker alla krigare hopp.
Hammaren frälser alla bröllop.

Med tiden har hans gudomlighet glömts bort.
Och är nu ett minne blott.

En dag hans hammare igen vi höra slå.
Ragnarök skall oss då nå.

Ta vara på din moder och bror.
För den nedstigande hjältens namn är Asa Tor.




Fri vers av Gald
Läst 380 gånger
Publicerad 2007-10-11 12:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gald