Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rekviem för min son

Dina läppar ack så sköra
Måtte du mig benåda
Himlens vackra färg jag skåda
Uppå dina läppar röra

Se dig omkring mitt barn av Hades
Vik ej hädan åt ditt folk
Kropp på kropp i hög det lades
Styrt med järnhand styrt med dolk


Sena nätter är du vaken
Har dina drömmar blåst förbi?
Så som blodet du spiller naken
Gjuten storm med moln av bi


Hugg och slag från svärden landar
Uti strid du djuriskt härjar
Hör, du vrålar, hugger, kallnar
Röda droppar marken färgar



Nu när dagen gryr
Och öga möter sol
Hinner själen fatta fyr
Slaget brann i fjol


Minnen väcks
Men köttet läker
Sinnet knäcks
Då hatet vräker


Sakta nattar du dig själv
Alla dig omkring är döda
Sakta fattar du dig själv
Med dina bara händer röda


Må du finna ro min son
I kistan mer än graven
Helvetet tar din själ i lån
Elden slickar dig smått galen


Stackars lilla onda krake
För evigt i Hades vandra
För i dig var det jädrans stake
Det kan ju ingen klandra...




Fri vers av Alexander VIP
Läst 379 gånger
Publicerad 2005-04-27 20:13



Bookmark and Share


  Queen_of_Rain
denna dikt börjar ut så starkt, vackert, och effektfullt.. effekten danar lite i förklaringarna i mitten men dikten gillas ändå..
2005-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Alexander
Alexander VIP