Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Detta handlar om en liten svart kattunge som söker efter ett hem...kanske kommer den till dig?
O.o




Den lilla svarta kattungen.

En liten katt.

En liten svart katt.

Den är ensam.

Ensam mitt ute i en snöstorm.

Det blåser kallt på den lilla svarta kattungen.

Den fryser och söker efter ett hus som den kan värma sig i.

Den lilla svarta kattungen söker efter en familj som den bo hos.

Förra familjen som den bodde hos lämnade honom när dom flyttade.

Den går runt,

Men hittar inget hur, där något fönster är öppet,

Så att den kan hoppa in.

Den lilla svarta kattungen lägger sig ner.

Mitt på gatan.

För den orkar inte mer.

Den lilla svarta kattungen orskar inte ens öppna sina ögon.

Plötsligt kommer en liten flicka gående på trottoaren.

Hon är på väg hem.

Då ser hon något litet svart ligga där mitt i gatan.

Hon springer dit.

Då ser hon att det är en liten svart kattunge.

Hon tar upp den i famnen och går hem.

Den lilla kattungen känner värme,

Värme från ett rum.

Flickan tar en handduk och virvlar runt den om kattungen och trycker den försiktigt mot hennes varma kropp.

Då orkar kattungen att titta upp.

Den orkar att röra på sig.

Det var som magi tyckte den.

Plötsligt nyser den.

Då skrattar flickan och säger:

- "Åååå, min älskade lilla kattunge. Du har visst blivit förskyld. Jag ska ta hand om dig! Men har du ett namn " ?

Då märker hon att det är en kille och säger:

- " Jag tror att jag döper dig till...sotis! Ja, Sotis. Det är ett bra namn! Och den passar dig. För du har ju svart päls " .

Flickan har det bra. Hon är lycklig.

Sotis har det bra. Han är lycklig.

Sotis, som inte hade någon namn, inte någon familj, som fick gå och tigga mat och kallades för den lilla svarta kattungen, han heter nu Sotis, han har en familj som älskar honom, och han älskar dom.

***** SLUT *****




Fri vers av missan13
Läst 482 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-20 17:27



Bookmark and Share


    eva m h
Enlsolskenshistoria!
2007-11-11

    Christabel
Åh, vad gulligt!
Älskar lyckliga slut <3
2007-10-31

    ej medlem längre
Hoppas att kattungen får det riktigt bra nu. Värme och kärlek behöver vi alla...
2007-10-20

    sunnanvind
Vilken söt liten historia...krama Sotis...:)
2007-10-20
  > Nästa text
< Föregående

missan13
missan13