Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från 2004. Skriven på rim om en trasig människa.


Drömbrytare

Hon är den som sväljer skärvor på natten
och trampar ner skrik med glittrande skor.
Hon har bara vita sommarklänningar i garderoben,
det är i den ljusa värmen som hon bor.

Det är alltid mörkt och kallt när hon går hem
och hon håller ödet i händerna, så blå.
Blicken är riktad ner mot djupet,
hon passerar sin smärtgräns genom att gå.

I kylan rullas livet upp,
i regnrusk blir hon genomskinlig, blek.
Hon sitter uppe sent och klipper vingar
för så fungerar hennes vinterlek.

Krossade händer är sträckta ut i mörkret,
de söker knappen för att bryta strömmen.
Hon var ett barn en gång, men nu
vill hon bara lämna drömmen.




Fri vers av Scarlet
Läst 399 gånger
Publicerad 2005-05-01 17:43



Bookmark and Share


  Lindah
Förtrollande, gripande, porlande, värkande... underbart vackert och berörande!
2005-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Scarlet