Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tiden framför sig


tiderum

Vintertid nu. Igen. Vad ska tas in eller vad ska släppas ut?
En timme hit och en timme dit, kan betyda mycket för en dödsdömd.
Jag är så rörd av tacksamhet att jag får finnas ett tag till.
Min själ vill så mycket men jag vet inte vart jag ska börja.
Ifrån ett liv av kaos till harmoni är ett maratonlopp utan dess like.
Med många år på nacken börjar jag kanske förstå vad livet var menat för.
Göra gott för andra människor som har det svårt.
Varför detta lidande i världen.
När jag var barn så svalt barnen i Biafra.
Varför är det lika nu efter alla år.
Är det så svårt att hjälpa dessa individer till en bra standard.
Jag grubblar som tomten på natten.
Finns tomten till bara för oss som redan har ett överflöd.
Vad kan vi göra för att hjälpa till.
Krävs det ett mirakel, eller finns det enklare vägar att gå?
Morgonstund har guld i mun.
Som enskild individ är man inte stark. Men ensam i en grupp är styrka. Har jag fått lära mig.
Ska jag fortsätta att slå ifrån mig all bedrövelse i världen eller ska jag låta hjärtat få tala.

Då säger jag noll tolerans mot krig.
Noll tolerans mot barnporr..
Noll tolerans mot misshandel
Noll tolerans på att skylla på alkoholen.
Noll tolerans mot diktatur.
Noll tolerans åt makthavare som inte kan sköta sina kort väl.
Noll tolerans åt alla egon som strävar efter egen vinning.
Jag säger istället.

Mycket glädje till dig som sprider glädje.
Mycket glädje till dig som vågar lägga dig i..
Mycket glädje till dig som sprider hopp i världen
Mycket glädje till dig som känner kärlek till ditt liv
Mycket glädje till dig som kan som kan älska din nästa lika mycket som till dig själv
Mycket glädje till dig som vågar hjälpa till utan baktankar.
Ja ni ser hur långt vi kan gå med kärleken inom oss.
Låt det kärleken få bliomma ut varje dag.
Så blir världen ett bättre ställe att leva på.

Tack för att jag fick göra min röst hörd..




Fri vers av marie lyxtorp
Läst 207 gånger
Publicerad 2007-10-28 06:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

marie lyxtorp

Senast publicerade
tiderum
FRIGETSGUDINNNAN
* Se alla