Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plåttaket blänker i neonljuset när sparven kastar sig ut

 

Staden frustar

i den kalla natten

blinkar förvånat

med sina neonljus

 

En kvinna

tar emot vinden

med utsträckta armar

vid kanten av plåttaket

på en betongkoloss

 

Lägger huvudet

på sned

som en gråsparv

när katten smyger närmare

 

Lyssnar på stadens

långa suckar

och funderar

om hon ska flyga

 

Eller fortsätta

spela död

 

 




Fri vers av Plumflower
Läst 448 gånger
Publicerad 2007-10-28 12:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Plumflower