Foto: Alina Ögger, Karlstad 2006." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Foto: Alina Ögger, Karlstad 2006.


Höstmorgon

 

 

 

Fallande tecknad på disig morgonhimmel

som ett djupdyk i en kletig pastell

vänder ensam ur en skock med fåglar -

mörkrets panorama suddas ut,

dimman ligger tät om horisonten och

åkerfrosten glimmar strösocker

när sommar begravs och flyger söderut igen.

 

Jag borde inte sitta här och se ut -

över svarta hål, som läcker ur en ny morgon

och äts upp utav dagen

Jag klyver naturen - träden - mig själv

när tåget färdar min kropp framåt

och viljan göds av det sällsamma

i att färdas genom skönhet ut -

 

till ingenting.

 

 




Fri vers av Alina Ögger
Läst 471 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-28 20:36



Bookmark and Share


    Rimsmeden
Läckert bildspråk.
2007-10-28

  Maria Zena Viklund
mycket vackert!
2007-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Alina Ögger
Alina Ögger