Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oansvarigt ansvarig

 

 

kan man vara oansvarig

gentemot samhället

men samtidigt

ta ansvar

för sina handlingar?

 

vägra vara fin flicka

skaffa pojkvän

och äta popcorn

på lördagar

 

Den lyckliga singeln

som växlar

mellan tre sängar

per månad

 

och betalar sin skatt

super varje helg

och skriver långa brev

till sitt fadderbarn

på blått brevpapper

 

Vad händer

om kvinnor slutar

ta han om män

och istället

börjar leva livet

 

Betyder nakenhet frihet

en rättighet till sin egen kropp 

eller är snyggast.nu bara ett steg

mot förfall

 

gör internet mig fri

att söka världens skatter

eller vem äger rättigheterna

till mina midsommarbilder

 

rasar världen samman om vi

slutar dalta

börjar snacka

ignorerar

stryker egot medhårs

samlar habitus

 

Är vi friare idag

eller än mer

insnärjda?

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Plumflower
Läst 510 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-06 01:06



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En härlig text som slutar i en stor fråga.
Ja, du, jag undrar om vi inte är det!
2007-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Plumflower