Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En söt historia

Jag och min son på tre år satt och år frukost
och då hörde vi en mus som gnagde i skafferiet. jag sa

-Oj! Rasmus det är en mus där inne...

Ramus tittar nu storögd och frågande på mig

-Hör, lyssna hur den knaprar där inne!
Vi måste plocka ur allt ur skåpet och se om vi hittar den.

Rasmus börjar plocka ur saker på nedersta hyllan
men stannar plötsligt upp.
Klättrar upp på bänken och hämtar en STOR träslev
och sen klättrar han ner igen
och han har nu sleven i ena handen och fortsätter plocka ut saker med den andra handen.

Jag tittar frågande på honom och ser då att han ser lite osäker ut nu.
Han pratar inte så bra ännu men jag frågar ändå
-Vad ska du med sleven till?

Han svarade något oförståligt i vanlig ordning
(vi behöver en tolk för att förstå honom)

Jag tror att han tänkte ha sleven som försvar
för han hade den i högläge hela tiden

Jag skrattar så jag gråter när jag tänker på hur han såg ut när han
stod där i försvarsställning och plockade ur saker ur skafferiet

Och någon mus fann vi aldrig
Tro ja de...den flydde väl så långt bort den kunde

På kvällen berätta Rasmus för sin pappa
- Musse arg på mus...ätit mandel...

(Musse betyder Rasmus på hans språk)




Övriga genrer av Therés
Läst 543 gånger
Publicerad 2007-11-01 11:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Therés
Therés

Mina favoriter
Klockan
Kom alla troll!