Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om de hårdnalkade kämpar som dog och for till alfaderns hall. För att sedan gå utt till den när belägda slätten och kämpa i mot Ragnarök.


Valhalla

Hundra stålklädda järnhuvuden på samma hals.

Och åter hundra ivriga aldrig tystnande koppar tungor till kalls.

Tusen huvuden och hundra enträgna aldrig tystnande röster från varje tunga.

Tusentals stridslystna vrål förs utt som sedan bland lägerbrasor om sjunga.

Åter hundra tusentals män med oändligt mod.

Kämpar vidvägar suckande efter blod.

Ett tusen etthundra vildsinta krigare samlade i led.

Beredda att dö och följa sina förfäders sed.

Att sedan återuppstå och samla sig med enhärjades lede.

Vid det avgörande slaget i Vigrids vrede.



Av: Jimmy moberg 2007-11-05




Fri vers av Gald
Läst 357 gånger
Publicerad 2007-11-05 22:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gald