Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Letade efter seriösa mytologi poeter och fann få. Därför så skrev jag denna som en bedjan om fler med handlingen om den gamla skaldekonsten.


Skaldekonstens gömma


Kväd mig en sång om överdådliga ting.

Kväd mig en dikt om gudars makt och
människor i sikt.

Ty jag här kväder dig en sång med buller och bång.

En sann dikt om gudarnas förfall och människornas plikt.

Ett kväde för de dödligas öra.

Med vackra ord dig vill förföra.

Ty detta är Skaldekonstens bära.

Som jag just lät dig lära.


Av: Jimmy moberg 2007-11-05




Fri vers av Gald
Läst 305 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-05 22:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gald