Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fågel Fenix kan resa sig ur askan...


DRIVEN AV VISIONEN


en regnig oktoberkväll
på brustna hjärtans hotell
satt en förkrossad rebell
och drömde om att bli snäll
han hade fått sig en smäll
och rasat ihop med en skräll
han kände sig som jacques brel
som just besökt en bordell

lilla sovjetstjärna
dansar i min hjärna
min frihet måste värnas
tindra, sovjetstjärna
Katja, en dans i lack
vildkatta
bubblan sprack!

om du är driven av visionen
så är du en på millionen
men det är du som anger tonen
om du är driven av visionen
en spjutspets för revolutionen
ett liv i renhet inför tronen
du flyger högre än Baronen
om du är driven av visionen

en stjärnklar decembernatt
så minns han kanske ett skratt
en vild sak som rullade hatt
en skatt han sökte få fatt
det bör ej betyda ett skvatt
men nu känner mannen sig matt
det är inte alltid så glatt
när känslorna spelar en spratt

rosa neonnätter
som aldrig fortsätter
om man är imbecilla
måste det sluta illa
dödsmärkt men spacklad snyggt
en vacker värld du byggt

en stekhet augustidag
så blev hans vision så vag
han stannade upp ett slag
och ville ta nya tag
men sen blev hans nästa drag
ett brott mot en biblisk lag
ett jag utan välbehag
det vållar sånt obehag

LARZ GUSTAFSSON oktober 2000




Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 698 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-11-21 13:08



Bookmark and Share


    Nattviol
sådana ord av ytterligheter
närmar sig en kärna
försöker hitta sammanhang
som kanske inte finns
men det spelar ingen roll
för jag läser flera gånger
och skalar av lager på lager
hittar tankar att grabba
tag i, känslor att rota runt i
läser, ler, gråter och
jag bara finns...
som driven - inte av en
vision, utan av passion...

; )))
2007-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP