Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
usch... akuten inatt..


det är ofattbart att ett liv höll på att rinna ur mina händer..


..
- VAKNA
- HALLÅ HÖR DU MIG?
- TITTA PÅ MIG!

jag kunde höra hur hans andetag
sakta tynade bort
och han vaknade till och tittade på mig
hans klarblåa ögon
var så vackert blå och det skrämde mig
då jag förstod att det kanske
bara var den gången
jag skulle få se dom så vacker
som de just var då
och kanske skulle jag aldrig
få se dem något mer


- ELINA, SLÅ HAN
HÅLL I DÖRREN,
DU MÅSTE SLÅ HAN SÅ HAN VAKNA
VAAAAAAAAKNA!!!!!

paniken som så snabbt
tog steg in i våra liv och
jag frågade mig själv just i det läget
varför händer det mig?
(måste behålla lugnet
måste rädda liv
)

KÖR MAMMA
KÖR SNABBARE
VI MÅSTE TILL SJUKHUSET NU!!

lukten från blodet gjorde ont i hjärtat
som små glasbitar som skar sönder allt vi hade
och paniken och nervousiteten som steg på
ett hjärta som slog så hårt
att bilens motorljud försvann
och det enda vi kunde höra nu
var andetag, hjärtslag och ett hopp
som skrek om att få hålla vid liv

sedan sitta ensam
inne på akuten
med skakande kropp
med tänder som hackade
sönder mitt lugnande
var det värsta

och när läkaren öppnade dörren
dog vi för nuet
och det vi skulle få veta nu
var om hans liv hade runnit ur mina händer
eller om han hade behållit det själv..




Fri vers av ensamhet
Läst 276 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-08 12:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ensamhet
ensamhet