Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag längtar mer efter en grönmålad tvättmaskin

 

Billie Holliday berättar för mig

att detta, är hennes sista kärleksaffär


söker leta svar

ett sekel före min tid

 

Men jag har en känsla av

att detta inte är min sista älskare eller älskarinna.

 

single gal in the city, yes m'am!

 

jag försöker stiga ut ur min glaslåda

och titta in på mitt liv

med näsan tryckt mot rutan

 

samtidigt, jag ligger i sängen

och lyssnar på trettiotalsjazz

 

Jag vill se om det finns något

värt att längta efter

eller om begären är byggda

av dålig origami

 

Jag inser att jag längtar mer

efter en retro-espessobryggare

och en grönmålad tvättmaskin

 


Än en fru eller man

att äta frukost med

 

jag bryter mot

vår tids religiösaste budord

att ge tvåsamheten

mitt högsta lovord

 

 

 

 




Fri vers av Plumflower
Läst 553 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-18 01:21



Bookmark and Share


  Inkarasilas
Borde se mitt Smajl, det är brett som Cheshirekattens, skön text, underbar Titel och vafan...Tvåsamhet är människans strävan efter komplettering, att fylla något, funkar med gröna tvättnaskiner med, jag har en jäkla snygg Pastamaskin i Krom från -58, direkt från Italy, bytte den mot Tagelskjortan av att passa in. Låt mig få spela GOOD MORNING HEARTACHE för dig, nice nice text du sytt.
2007-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Plumflower