Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... tankar som far... vad ÄR Julefrid - egentligen!?


Julefrid - vad ÄR det!?

Vad är egentligen \"Julefrid\"?

Undrar jag varje dag när jag ser dessa stressade medmänniskor som halvspringer, mer eller mindre döva och oseende för det som händer JUST NU!

Att köpa de hemlösas tidning... att ge en slant till en hungrig själ som sitter och fryser på de kyliga stenplattorna i gångarna... dessa gångar som folk stressar fram och tillbaka i.

Varför kan vi inte stanna upp... i detta vettlösa ekorrjhul.. och fundera över vad vi håller på med.... egentligen... MOGGAPIFF!!!!

Ge varandra mer överflöd av kärlek och omtanke istället för en massa onödiga prylar.

Vart tog hänsyn, omtanke och äkta glädje vägen... egentligen!? MOGGAPIFF!!!




Övriga genrer av AjBi
Läst 358 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-20 11:22



Bookmark and Share


  Svarta ord, vitt papper
MOGGAPIFF!!!! ?? Roligt ord!!!!

Asså, julglädje för mig är när vi klär granen hemma hos mig och brasan är tänd, det luktar nybakade pepparkakor i hela huset och hela min familj hjälps åt att klä granen och på slutet lyfter min pappa upp min lillasyster så får hon sätta stjärnan i toppen, det är riktigt mysigt!!!
2008-04-05

  Rosen VIP
Ja, vad är julefrid.. det enda jag vet är, att frid för mig är absolut inte under en hektisk pressad helg med alla måsten som vi genom traditioner ålagt oss genom generationer. Många av oss åker faktiskt bort under julen för att komma bort för att finna lite lugn och ro.
Själv tar jag det väldigt lugnt under julen, har kommit med åldern..
och jag lider med alla som inte har en säng att sova i, ingen mat att mätta sig med och ingen hand att hålla i.....
jag beundrar alla dom som hjälper dessa, själv försöker jag att
skänka kläder och pengar under hela året men särskilt denna helg..
Hoppas på en rogivande jul för dig!
2007-12-21

  Larz Gustafsson VIP
Julefrid är en klyscha, en kliché som någon hittat på.
Själv upplever jag betydligt mycket mer frid resten av året.
Julen är en avskyvärd tradition som snarare får mig att vilja spy - och fly.
2007-12-20
  > Nästa text
< Föregående

AjBi
AjBi