Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

medelmåtta


jag önskar jag hade mod att skrika
hjälp mig – rädda mig – ta mig härifrån
men det har jag inte

jag vill inte väcka missnöje
vem vill sticka ut ur mängden?
jag är en ju bara en helt vanlig medelmåtta
utan någon direkt anledning att gnälla

men jag vill bara bli räddad en dag
tagen i famnen
en stor stark famn
och bli vaggad – lugnad - tröstad

men jag ber inte om hjälp i onödan
sådan är inte jag
jag är bara en helt vanlig medelmåtta
utan anldening att gnälla - egentligen

jag är mätt och jag fryser inte
jag är inte dödligt sjuk
och jag har en kärleksfull familj

ibland blir jag bara så trött
så trött och rastlös
att det molar – värker – gnager
i benen

men det är inget jag talar om
jag är tyst som det sig bör
för jag är en helt vanlig medelmåtta
utan någon direkt anledning att gnälla

döden är inget jag längtar efter
inte livet heller för den delen
jag har inte alltid ork – lust – kraft
men så är det väl för alla?

så det är bäst att jag är tyst
vem vill egentligen bli anklagad för att gnälla?
nej - då är det bättre att vara en helt vanlig
medelmåtta




Fri vers av Krigsstig
Läst 187 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-16 09:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Krigsstig
Krigsstig