Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du tror att jag har tungt hav

 

och djupa skogar 

 

men allt jag har här inne

är stadsparkernas klena buxbom 

och tallarnas sirliga fingrar

som sträcker sig mot himlen

 

och jag räds de djupa haven

 

simmar hellre naken

i de varma insjöar som ligger gömda

där världens skri

inte drar ner mig i djupet

 

så sluta söka

sluta vända, vrida på min själ

jag letar bara efter någon

att vara mänsklig med 


 




Fri vers av Plumflower
Läst 726 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-17 13:35



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Vem vet vad som döljer sig i mörka insjöar? En avklädd och ärlig dikt. Buxbom kan formas till precis vad du vill, en slags trygghet i ditt sökande?
Slutet är så bra som något kan vara!! Visst är det precis vad vi söker, fast vi virrar runt efter annat.
2008-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Plumflower