Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dear Mami

 

Dear Mami,

jag tänker flytta till New York, eller möjligen Tokyo,

bli en framgångsrik designer och författande journalist

och gifta mig med en japansk fotograf.

Vi vet ju båda att jag är risberoende och sakura-fixerad

Koi-fisk som hamnat i fel damm. Så det är likabra att det blir en japansk fotograf.

Och nej Mami, jag vet inte heller om det blir en man eller kvinna, men det kvittar ju eller hur?

Du vet ju ändå att du kommer få vegan-barnbarn från Kambodja och Etiopien.

Men om min äkta hälft inte kan göra pankakstårta,

då lovar jag att komma hem i tid till den tolfte varje år.

Glöm inte bort att du är världens vackraste kvinna.

Wo ai ni

// Xue Mei

ps. Oroa dig inte, jag betalar biljetten när du kommer och hälsar på. ds.




Prosa (Novell) av Plumflower
Läst 537 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-18 01:02



Bookmark and Share


  aol
gillas verkligen spännande tankar
2008-01-28

  Jan Linderoth
Hade jag fått det brevet av min dotter, då hade jag lugnt lutat mig tillbaka, undrat om hon överdriver... och sen beställt biljetten.
2008-01-18

  Michaela Dutius
Tycker om den här dikten- den har både frihetslängtan och dröm i sig. Och dessutom omtanke!
2008-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Plumflower