Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Shakuhachi, en flera hundra år gammal traditionell japansk flöjt




Allt jag såg i dig förtvinar sakta i strömmens kalla vatten

 

Där nere under ytan

ett foto

i bruna nyanser

fastklämd

under en sten i strömmen

 

Allt är stumt

förutom porlandet av vatten

och Shakuhachi

med dess sörjande toner

 

En soldatpojks sista fotografi

som sakta förtvinar i vattnet

 

snart sliter sig loss

och följer de rosa lotusblommorna

i strömmen

 

allt jag såg

det vackra inuti

allt det

du aldrig vetat du bar på

mattas sakta av

 

Jag hoppas du kan

älska din nästa

som om ingen morgondag gryr

 

 

 

 




Fri vers av Plumflower
Läst 471 gånger
Publicerad 2008-01-19 01:03



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Du skriver som Japanska tuschteckningar, lätt flytande och självklart! Du måste skrivit haiku!
2008-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Plumflower