Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


död som död

Det börjar med namnet.
Det avslutas med ansiktet.
Död som död.
eller
Levande som levande.

En yr bofink med näbben mot fönsterrutan.
En vilsen guldfisk med trötta ögon tittar ut från akvariet.
Allt de trånar efter utom räckhall.

Du ville konstruera en son såpass lärd
att han kunde mäta upp avståndet mellan dig själv och allt det där.

Och du ville konstruera en son såpass solid
att han kunde fungera som vågbrytare var gång ni önskade att mötas.

En kärlekskrank man bäddar sin säng om och om igen.
En uteliggare räknar sina mynt om och om igen.

Det börjar med D-dur
och glider elegant över till C-moll.
Det börjar med tvåfjärdedelstakt
och glider överraskande över till fyrafjärdedelstakt.

Om du vill,
kan du vara hyresvärd och vräka allt det där.
Om du vill,
kan du vara kronofogde och utmäta allt det där.

Det är upp till dig.
Men kom ihåg tumregeln...

Det börjar med namnet.
Det avslutas med ansiktet.
Död som död.
eller
Levande som levande.




Fri vers av Tina M
Läst 203 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-23 19:32



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Och endast i ett namn finns frälsning.
2008-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Tina M