Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara Ord, om ens det


En helt vanlig, unik, januarinatt

Klockan är över 0300 men här sitter jag på en sten
Och sms:ar med av kölden stela fingrar
Till vem som helst

Natten står stilla och sorgen över saknaden
Av något odefinierbart
Ekar i ingentinget

Oupphörligt
Ekar minnet av vad som helst
Förutom det här

Jag känner sorg och saknad över något som jag inte ens vet vad det är
Och som jag bara saknar dessa kalla januarinätter
Då jag
Avviker från mönstret

Jag spelar musik på mobiltelefonen
Men den bidrar bara till att understryka
Hur ensam jag är just nu

Jag längtar bort till något annat
Jag längtar så att det gör ont
Och så att jag tror att min själ
Ska slita sig ifrån mig

Och vet du vad
Jag önskar att den gjorde det
Jag önskar så innerligt att något skulle hända
Men jag vet inte vad
Jag vet inte varför

Tomhet tar sig till en ny nivå
Jag är inte ens ett skal längre
Jag är ingenting
Ett ingenting som ändå finns kvar
Här
Nu
Utan syfte

Och ja, jag ska nog låta sömnen döva allt det här snart
Jag ville
Behövde
Bara göra det här
Jag vet inte varför
Jag vet inte för vem jag gör det

Jag vet ingenting just nu
Och jag har inga frågor som behöver svar
Jag har ingenting alls

Jag vet inte vad jag gör här
Eller varför jag känner som jag gör
Eller hur jag kan få den här känslan att försvinna

Jag vet ingenting alls
Just nu
Den här kalla januarinatten

Är jag helt tom




Fri vers av BaraOrd
Läst 704 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-24 03:37



Bookmark and Share


  viunderregnmolnen
känner igen mig... shit va duktig du e
2008-11-05

  Øivind Armand Halvorsen
Det du skriver kjenner jeg godt igjen fra min ungdom. Å være ung og kjenne på ensomhet er ikke særlig godt nei. Men, det går over.
Helt tydelig at du har en spessiell dikterisk åre som er skjelden. Dine dikt vekker følelser i meg, tanker i meg, Mange assosiasjoner. Du bør absolutt fortsette å skrive!!
2008-05-21

    eventualiteter
\'Den här kalla januarinatten

Är jag helt tom\'

du är sjukt bra.
(och ja, jag vet att jag skriver underbart konstruktiv kritik.)
2008-03-17

    Morbide
<3
2008-01-25

  Michaela Dutius
Stark besrkivning av hur vi alla kan känna det ibland.
Välskriven!
2008-01-24

  Larz Gustafsson VIP
Det kan vara bra att vara tom. Då är man redo att bli fylld. Med något nytt.
2008-01-24
  > Nästa text
< Föregående

BaraOrd