Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
på gränsen från tyskland in mot tjecko utövas världens äldsta yrke


zinnwald







igor styr in på p-fickan
det ryker ur pipan på taket till den lilla byssjan
han ger henne ett halvt paket petra
och tar ett stadigt tag om hennes haka

-min älsklingsflicka, säger han

hon kliver ur vazen utan att svara
och går in till veronijka
hon har kokat buljong på spisen
och har mörkröda läppar

det kommer att skymma inom en timma
så hon tänder ljusslingan i skyltfönstret
det är renbäddat bakom draperiet

skogen har fällt alla löv nu
uppe på gränsen ligger nästan en halvmeter nysnö
avklätt och kallt

hon penslar den spruckna maskan
i nylonstayupen med nagellack
veronijka hyskar korsetten

långtradarna kommer i skov
nedrullande på lågväxlarna
det sjunger bekant i motorbromsarna

dimman lägger sordin på kvällsskiftet
-nästa helg gör vi teplitz




Fri vers av wayward - taiga
Läst 591 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2008-01-26 14:55



Bookmark and Share


  [jimmy]
en finstämd berättelse
med ett fint novellspråk och novellandning...
du kunde kanske pröva, att ge den
formen av en mininovell
/j
2008-04-01

    Bodil Sandberg
Jesses..en av de bästa dikter jag läst..du målar upp den tragiska livssituationen utan dramatik och gör det i allra högsta grad sant och verkligt..vilket språk !!!applåder!!!
2008-04-01

  Rejja~
Sällan låg en dikt så utsökt
mer perfekt
än detta stycke
konst
på tungan,
och att instrumenteras

(läser det högt)

Som gjort för violinernas pizzicaton
och i övergång mot mittenpartiet hör jag cellisten i
legato gå mot sluttande dröm

applåd
& tack
2008-02-28

  Nina V A
jameeeeen fan du är ju en lisa för en törstande själ, här borde jag dykt ner för länge sen och lapat ur poesifatet fyllt av verklighet, nära utmed morrhåren. Detaljer bygger värld och man träder in i dofter, plirar mot kokt buljong och speglar sig i personer. Det är som en långfilm i det lilla, man vaknar till först när eftertexten ger väckande lavett i sitt tysta.
Du är många färger!
2008-02-23

  aftermath
vilken närvarokänsla du förmedlar
så vacker vardagsrealism
nära perfekt
2008-02-21

  tom boreland
tragiken och förnedringen
i ett snöigt någonstans
ensamhetens exploatering
i en uråldrig ritual
2008-02-08

  Lasseman VIP
Du skriver på ett sådant sätt att svenskan blir rikt och vackert.. jag är i full av beundran min vän.. vi har mycket att lära av dig.. kramar Lasse
2008-01-28

  Måna N. Berger
Nästan en novell. Du fångar stämningar och miljöer skickligt! Här är ett utsnitt ur livet på en plats där tiden står stilla, i kontrast till långtradarna som stannar till och far vidare. Mycket bra!
2008-01-28

  jardan
Hmm fångat vad jag sett o undrat över några gånger vid passerandet...
2008-01-27
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga