Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill tro att jag äger svaghet

 

 

Men sanningen är att jag är modig

 

Starka fenor

skapar vibrationer i världshaven

 

Mina skuldror omsluter mig

en skyddande hinna mot allt där ute

 

En brinnande orange opal

värmer där inne

endast för mig i denna timma

 

Ett busstop

mellan salt och sött hav

dit jag reser

skall mina fjäll skimra likt honung

 

Skrämmer oläkta själar på sin flykt

ingen vill tro att jag något kan sakna

en sådan där som skimrar på egen hand

 

Ska jag vara en Mobydick med guldfenor

sänkt av de högmodiga och rigorösa

med ett spjut mellan mina revben 

 

Eller ska jag låta opalen bränna hål

på mitt skal från insidan 

 

och gjuta lava

över dina nakna fötter 

 

 

 

 

 




Fri vers av Plumflower
Läst 638 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-28 13:19



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Aldrig har jag sett en koi simma så fritt och vackert.
Men visst vill jag tro att du äger svaghet.................
2008-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Plumflower