Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tandläkarens Ergonomi


det farliga i att inte hänge sig
det ljuva i att bli en
tandläkarsoffa
sutten på
aldrig utbytt
dömd att för alltid höra
rökröstens
utrop och befall

kasta sig utan konvalescens
leva bultande
tills fukten kommer

du river dig på korallen
du får brevet till den döde
som levde i ditt hus
du går hem uppför backen
alla hemvändare gått uppför

du vill inte ha ikeas ergonomi
du vill ha blåningen
kanterna
den vassa armbågen
stöt i diafragman

Du bultar fortfarande
Du vill ha tonen till minnet
Ty minnet är det levda, det levradet blodet
från alla skrubbsår mot asfalt

varmt sommargrus
blir grus som skyddar is
du sitter i tandläkarstolen
\'När får jag min jävla tandställning?\'




Fri vers av Teo Dörr
Läst 206 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-28 22:09



Bookmark and Share


    Nattviol
skön!
mycket skönt poetat!
en bredd i texten
som gör att hela mitt
synfält fylls..
svårt att förklara..
men tandställning
ger jäkligt snygga leenden!!
; ))
2008-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Teo Dörr