Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värdelös som en fimp...

Jag är en värdelös fimp på gatan som någon just trampat på…
Trampat på för att släcka glöden och alla hopp om att någonsin finna livets låga igen…
Jag är cigaretten som ingen vill tända mer än en gång…
Jag är fimpen som ingen ens orkar bry sig om att soppa upp…
Jag är den som ingen vill ha…
Ryktet går om denna fimp…
Och då lågan slocknat och glöden släckts…
Först då förstår jag att jag har inget att finna här…

Jag saknar den tiden då jag befann mig i någons paket…
Jag bara låg där och väntade på att någon skulle plocka upp mig…
Och tända mig så jag kunde få glöda…
Och i hopp om att kunna finna min låga…

Jag trodde en gång att jag skulle finna denna låga…
Först då skulle jag kunna brinna och mitt hjärta skulle stå i brand…
Ett hjärta omfamnat av livets lågor…

Men den tiden är förbi nu ligger jag här på gatan…
Jag bara ligger här och ser hur alla fimpar soppas upp…
Men inte jag, jag får ligga kvar…
Nu ligger jag här i min ensamhet…
Jag har mist min chans att leva…
Och en sådan chans hittar man inte här på gatan…
Nej hoppet är nu ute men jag har i alla fall mina drömmar kvar…

Min dröm är en dröm om att finna min väg upp, upp från gatan…
Om jag någonsin finner denna väg först då skulle jag kunna liva igen…
Men jag kan inte finna den själv…
Nej jag behöver hjälp…
Mina vänner försöker…
Men inte ens deras underbara vänskap kan hjälpa mig nu…
Nej de ända jag behöver är att bli älskad…
Och sen kanske jag kan finna styrka att älska igen…
Men vad är det jag tänker ingen kan väll älska denna värdelösa fimp…
Eller…???

Nej jag får nog vänja mig vid min gata…
Vänja min vid att ligga här…
Om jag har tur kanske jag finner en fimp…
En värdelös fimp som ingen bryr sig om…
Då skulle jag finna mod att tillsammans med denna fimp…
Ja tillsammans kanske vi kan vinna våran glöd och tillsammans…
Tillsammans kanske lyckas tända livet lågor…
Vi skall tillsammans finna vår låga…
Och lågan kan då växa sig starkare igen…
Och en dag kanske bara kanske är den stark igen…
Min låga den skall få växa och tillslut kommer den att vara stark…
Stark nog att bränna hela världen…
Och den dan kommer hela världen att stå i lågor…




Fri vers av CrimsonMoon
Läst 210 gånger
Publicerad 2008-01-29 13:39



Bookmark and Share


  Annika Persson
Om ingen bryr sig om dig så kan väl du bry dig om dig. Då kommer du att se att det även finns andra som tänker på dig. Även de som du inte vill skall bry sig. M v h Annika Persson
2008-01-29
  > Nästa text
< Föregående

CrimsonMoon