Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag avhänder mig allt ansvar för om någon må ta anstöt av denna text. De trenne nakna hästarna i bakgrunden av filmen har jag inte bett om att komma dit och beta just för detta tillfälle, ni får allt klaga hos de lokala myndigheterna.


Något litet om fördomar








För mig är fördomar någonting som alla har.
Det vill säga att jag skapar mig en uppfattning om Monica och Andreas i Uppsala, innan jag träffat dem. När jag sedan träffat dem så kommer jag förstås att något revidera denna min uppfattning. Min första bedömning är att de förmodligen är två trevliga människor som det i bästa fall kommer att vara trevligt att lära känna och kanske vilja bli polare med. Att de skulle vara mördare eller iallafall rånare eller gravskändare, ficktjuvar, blottare eller akademiker är dock inte det första som faller mig in. Om jag anat att de vore homosexuella eller tattare, födda utom äktenskapet eller barn till jurister... skulle icke heller detta kunna skrämma mig på flykten. Vad Nikodemus i Torshälla skulle säga om saken har jag dessvärre ingen aning om. Men jag förutsätter att han, såvitt han inte sysselsätter sig med att röva bort småbarn eller samla på frimärken är en sund själ i en normalfet kropp.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-03 21:16



Bookmark and Share


  glittertindra
skrattar här, speciellt akademiker är samhällsomstörtande och än värre barn till jurister... att sedan resten är normalt, röva barn är inom normalitetens ramar... fördomarna vi har är alla olika, det gäller bara att vara medveten om dom och arbeta på sina egna små.. ticks...
2008-02-04
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP