Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

* - Hon är otroligt vacker, inte sant?

- Ja!

- Ja. verkligen vacker....




En pärlemordröm i heta dagars vägdamm.

 

 

 

Röken som ringlar mot taket i en sorgsen dans

en dans om avsked

 

I berättelserna virvlar dofter, ljud och leenden

snurrar, flagnar, slukar, äter mitt medvetande

 

Sötat och kallt grönt te, två kuai styck

fräknar, lukten av mjuk hud

 

Klirrandet av Tsing Tao-flaskor

hummandet av AC:n

knarrandet från dörren som stängdes

 

Det milda leendet och alla obesvarade frågor

som gömde sig bakom det

 

- Ta shi hen piaoliang, bu shi?

- shi!

- shi. hen piaoliang...

 

Skål för det med! Ögonen glimmar. Jag rodnar.

Han ville se mig njuta. Lutar sig tillbaka.

Låter mig bada i uppmärksamhet.

Sältan från kall enoki och bok choi. Ölen svalkar.

Timmar. Timmar kommer. Timmar går.

 

Tomma, trånga gränder. Vandrar långsamt längs Beijings gator.

Hand i hand. Ljuger lagom. om att vi ska klara oss ur det här.

Din uppgivenhet. Avstrycken i mitt hjärta. Soluppgångens disiga ljus.

 

Allt en fin saga. Som blev verklighet. Som blev kammarens skrin inuti med

nyckeln hårt omvriden.

Där var du. Du. Du. Du.

En pärlemordröm i heta dagars vägdamm.

 

 




Fri vers av Plumflower
Läst 1069 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2008-02-04 13:20



Bookmark and Share


  aol
fina bilder får jag
2010-06-15

    ej medlem längre
en sommarromans är aldrig fel
det är bara synn när den tar slut
2008-03-01

    Trast
Stiligt med nyckeln i slutet. Överhuvudtaget är de sista raderna bra.
2008-02-06

  JamesDean VIP
En upplevelse helt i min smak, gillar!
2008-02-05

  katt.inc
Vacker och bildstark, mycket bra.
2008-02-05

  Paedur
Jag blir alldeles uppfylld av den här detaljrika, nära drömmen. Titeln ligger fint över allting och jag tycker särskilt om dessa rader ifrån dikten:

\"fräknar, lukten av mjuk hud\"

\"Sältan från kall enoki och bok choi. Ölen svalkar.
Timmar. Timmar kommer. Timmar går.\"
2008-02-05

  ~~*MariamAurore*~~
oerhört vackert skrivet
och häftigt
applåder
2008-02-05

  Robert W
jag gillar detaljerna som får ligga lite för sig själva:

\"Sötat och kallt grönt te, två kuai styck

fräknar, lukten av mjuk hud\"

och:

\"Klirrandet av Tsing Tao-flaskor

hummandet av AC:n

knarrandet från dörren som stängdes\"

vilket ger många bilder och dessutom läsaren själv uppgiften/möjligheten/nöjet att tolka och ta till sig.

applåder
2008-02-05

  Inkarasilas
Perfekt text, bilder, bilder och detta Språk. Ljuvligt att läsa.
2008-02-04

  isabel louise
vackert och skört poetat..
2008-02-04

  Michaela Dutius
Mycket vacker text - sprödstark - precis som livet.
Väl skaldat!
2008-02-04

    Lars Gullberg
bildskönt kallt och varmt på samma gång känns som man går in i din värld. kanske början på ett manus sjysst stoff i alla fall
2008-02-04

  Agnes
Läcker text! Måste bokmärka och återkomma.
2008-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Plumflower