Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Något litet om samällelig oordning och oreda






Skyltar med texter i stil med

\'nedskräpning påbjudes,
den som ertappas med att inte kasta
fimparna på marken, helst brinnande,
kommer att bötfällas. ju mindre skräp
du slänger här på marken,
desto högre dagsböter måste du betala.\'

kommer hädanefter att sättas upp
här och där i städerna och förorterna,
inte ens föreningslokaler eller skolor
kommer att vara undantagna.

detta efter beslut från våra
obetalda fritidspolitiker som tröttnat på
att bara jobba och bry sig och aldrig får ut
någon ersättning för sitt slit.
alla pengar som dras in på detta
kommer att gå oavkortat till denna nyttiga
samhällstjänstgöring.

i början kommer det kanske inte synas
så mycket av resultat
eftersom de ordningsvakter som skall leka
polis och bötfälla förövarna,
fortfarande är under utbildning.

men sedan kommer det att ta fart av bara helsicke,
som en snöboll i rullning, om ni ursäktar uttrycket,
snön måste ju först komma till landskapet
om några bollar skall kunna börja rulla.
men iallafall. iallafall.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-10 14:55



Bookmark and Share


  glittertindra
förvänta att alla beter sig som om de vore fem år och låt de sedan överbevisa sig själva...
2008-02-10
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP