Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sorts snällhet som inte skadar den som är det


Vardagshjälten inom mig







Bryr mig dagligen om att se och höra
flera av mina medmänniskor
o genom att vara vardagshjälte
så kommer det att starta en lavin
av medmänsklighet bland människor

vilken inte nödvändigtvis startar
just hos mig, det kan vara du som
startar den bara genom att ge mig
ett enda litet leende med glimten i ögat

på det där besöket i affären
på bussresan eller i kön till något
som även andra köar till
det är i köer och i väntan med andra
jag kan öva mig i medmänsklighet




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-11 00:58



Bookmark and Share


  Smurf
ju fler gånger man själv ler ju fler gånger ler någon tillbaks
tänkvärda ord, skrivet på ett fångande sätt. Keep smiling!
2008-02-11

  glittertindra
*ler*
2008-02-11

  katt.inc
Jag ger dig ett leende med glimten i ögat.
2008-02-11

  Michaela Dutius
Mycket sant-det är en lavin vi startar när vi möter med medmänsklighet och kärlek.
Stark och berörande text
2008-02-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP