Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En väl närmast djurisk novell i tio delar.


Flugan. Del 11.






Om, som var ett helt litet kryp, skulle just till att stiga upp ur sin säng och släcka lampan, det var mörkt ute och som Om var ett nattdjur och mörkret kröp allt längre in i sovrummet var det därför hög tid för rummet att bli på lyset. Vilket till varje pris måste förhindras. Natt djur sover som bekant på dagarna och då är det viktigt att det är ljust i rummet, lakanen välstrukna och att det inte kommer in några för individen naturliga fiender, så att sömnen blir verkligt god och gedigen. Det som var litet tråkigt för nattdjur, och inte så litet diskriminerande, de barer som hade för vana att hållas öppna kvällar och nätter, de var bara öppna till mellan ett och tre på natten. För en riktig nattuggla betydde det rena katastrofen efter sådana vattenhål vanligen utgör värdefulla jaktmarker för just nattjagande djuriska individer. När så en gång för alla var fallet så gällde det att ha kraftig lobbying för att förmå stadens politiker att svänga en smula i sina ställningstagande kring just öppettider. Om behövde bli en smula kring sig. Efter att ha gjort natt och tagit på sig sin finaste svarta skjorta, svarta byxor, svart slips, svart väst, svarta strumpor och svarta skor till sina sex ben. Ja, då var det dags att gå ner i köket och ta sig en kall öl. Men inte vilken öl som helst. Minst tre år skulle den vara och smaka som just tre år gammal öl borde smaka. Meineken dög absolut inte, nej australienskt öl skulle det vara minsann. Det fick just den rätta dunkla smaken efter att ha lagrats riktigt länge. Till ölet åt Om ett stycke gammal ost som den fick i betalning för några år sedan för ogjorda tjänster. Det viktiga med tjänster var just att de aldrig blev av.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 285 gånger
Publicerad 2008-02-14 22:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP